Kwaliteit en weerbestendigheid van onze naambordjes

welke kleur heeft een aluminium bord?

Een aluminium naambord is verkrijgbaar is twee uitvoeringen: wit of geborsteld (aluprint RVS look) aluminium. Bij bedrukking van een wit…

Een aluminium naambord is verkrijgbaar is twee uitvoeringen: wit of geborsteld (aluprint RVS look) aluminium. Bij bedrukking van een wit aluminium naambord krijgt het bord dezelfde uitstraling als een foto of drukwerk. Bij de geborstelde versie krijgt alles wat wit is in de foto, cq het ontwerp, de metaalkleur van het aluminium.

1255 bekeken

Wat is het verschil tussen aluminium naamborden en aluprint naamborden?

De aluminium naamborden worden gemaakt van 1,5 mm dik aluminium plaat. De opdruk op dit naambord wordt aangebracht met sublimatietechniek. Sublimatie is…

De aluminium naamborden worden gemaakt van 1,5 mm dik aluminium plaat. De opdruk op dit naambord wordt aangebracht met sublimatietechniek. Sublimatie is een printtechniek waarbij onder hoge temperaturen en druk kleurstoffen worden overgebracht op ander materiaal en wel zo dat het resultaat slijtvast en van hoge kwaliteit is. Dit aluminium is standaard weerbestendig en is daarom geschikt voor zowel buiten als binnen. Bij Jouw Naambord krijgt u ook nog zonder extra kosten een beschermende hoogglanzende UV coating voor een langere levensduur.

Aluprint naamborden worden gemaakt van kunststof kernplaten van 3 mm dik met aan twee zijden een aluminium toplaag. De opdruk van dit naambordje wordt rechtstreeks op de plaat geprint. Ze zijn zeer sterk en licht van gewicht. Buigt niet door en zijn waterafstotend.

566 bekeken

Wat is beter als naambordje: plexiglas of aluminium?

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Beide materialen zijn zeer weerbestendig en kleurvast. De witte aluminium naambordjes krijgen…

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Beide materialen zijn zeer weerbestendig en kleurvast. De witte aluminium naambordjes krijgen een UV coating, de plexiglas naambordjes worden zo gemaakt, dat de bedrukking "opgesloten" zit tussen kunststof film en plexiglas, zodat er geen water bij kan komen. De aluprint borden worden rechtstreeks geprint en zijn waterafstotend.

Het verschil zit hem voornamleijk in de uitstraling van de verschillende materialen en dat is vooral een persoonljke voorkeur.

537 bekeken

Hoe staat het met de weerbestendigheid van jullie naambordjes

Aluminium naamborden Sublimatie aluminium naambordjes onderscheiden zich door een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en een zeer fraaie hoogwaardige uitstraling. Het eindproduct is van…

Aluminium naamborden

  • Sublimatie aluminium naambordjes onderscheiden zich door een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en een zeer fraaie hoogwaardige uitstraling. Het eindproduct is van hoge kwaliteit, duurzaam, kleurecht,  krasvast en is bestand tegen graffiti, oplosmiddelen en weersinvloeden.
  • Bij sublimeren wordt gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding aangaan met een speciaal hiervoor gecoat oppervlak. Het naambord wordt beschermd tegen slijtage doordat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar deel uitmaakt van het oppervlak. Het UV-filter in de coating geeft het naambord een perfecte bescherming tegen de schadelijke invloed van zonlicht. De kleuren blijven mooi!

Plexiglas naamborden

  • Plexiglas naamborden worden vervaardigd van 4 of 8 mm dik acrylaat (afhankelijk van het formaat). De borden worden standaard voorzien van een witte full color bedrukte film. Deze is weerbestendig en de inkten die hiervoor gebruikt worden zijn zeer kleurvast (minimaal 20 jaar). De meegeleverde sierdoppenset is gemaakt van RVS 314, een zeer roestvaste RVS soort. Deze blijven veel langer mooi dan een goedkopere aluminium sierdop.

Leisteen naamborden

  • Leisteen naamborden worden lasergegraveerd. Hierdoor wordt het oppervlak van de leisteen blijvend verkleurd (tekst wordt lichter dan de steen). Dit geeft een uitstekend weerbestendig resultaat.

RVS naamborden

  • RVS naamborden worden lasergegraveerd of gefreesd en ingelakt. Beide technieken geven een zeer weerbestendig resultaat. RVS kunt u mooi houden door het bord met enige regelmaat (bijv. 1 x per jaar) schoon te wassen en licht in te wrijven met zonnebloemolie of teflonspray.

Dibond naamborden

  • Dibond naamborden worden vaak gebruikt als bedrijfsnaambord voor grotere formaten. Deze borden worden voorzien van een bedrukte polymeersticker en voorzien van een UV-block glanslaminaat. Deze borden zijn geschikt voor langdurig buitengebruik.
839 bekeken

Hebben jullie ook messing naambordjes?

Wij leveren messing naamborden in een aantal standaard formaten en op maat gemaakt. Messing is een legering van koper en…

Wij leveren messing naamborden in een aantal standaard formaten en op maat gemaakt. Messing is een legering van koper en zink. Het is daardoor gevoelig voor weersinvloeden en zal na enige tijd gaan verkleuren en na langere tijd gaan oxideren. Om het bord mooi glanzend te houden kunt u het beste gebruik maken van een koperpoetsmiddel.

531 bekeken

Pas bekeken

Gratis verzending binnen Nederland
Bevestigingsmateriaal meegeleverd