Image

Ze maken deel uit van ons dagelijkse beeld en we komen ze zoveel tegen dat ze vaak niet meer echt opvallen. Huisnummers, naamborden, reclameborden, ons straatbeeld wordt er mede door bepaald.  


Belangrijk: het ontwerp.

Een slim en goed ontworpen naambord met uw naam of het huisnummer  - of beide - is de perfecte finishing touch voor uw huis. Het verhoogt de aantrekkingskracht en zorgt ervoor dat uw huis er vriendelijk en verzorgd uitziet.

Praktische investering.

Volgens de Brandweer is een nummer aan je huis niet alleen verplicht, maar moet het ook nog eens duidelijk zichtbaar zijn. Ook vanaf de openbare weg. Wettelijk gezien moet een huisnummer minimaal een afmeting hebben van 12 x 12 centimeter. De cijfers moeten minimaal 88 millimeter hoog en 60 millimeter breed zijn. Ook moeten de cijfers op het bordje een afwijkende kleur hebben ten opzichte van de achtergrond. Hoe groter het contrast hoe beter leesbaar.

Wees vindbaar voor bezorgers.

Wat betreft een naambordje bij uw voordeur, 'Dit is niet verplicht', zegt een woordvoerder van een van de grote koeriersdiensten: 'Maar als je de bewonersnaam of het huisnummer van je woning niet vermeldt, loop je het risico problemen te krijgen met de bezorging van artikelen.'

In noodgevallen.

Behalve dat het zowel uitnodigend als verstandig is, kan een zichtbaar naambord ook uw leven redden. Het is een enge gedachte als de hulpdiensten u niet kunnen vinden, dat is essentiële tijd die u verliest. Ze hebben soms moeite met het vinden van nummers in een straat en het kan heel moeilijk zijn om 's nachts te zien.

Dus wat houdt u tegen om uw huis deze instant opwaardering te geven? Hier is mijn gids voor het kiezen van het beste naambordje voor uw huis:

Kies de locatie

Het primaire doel van een naambord/huisnummer is om vanaf de straat duidelijk te worden gezien. Dat hoeft niet aan de muur van het huis te zijn - het kan op de poortpost, het hek zelf of een tuinmuur zijn, of zelfs op een vrijstaande brievenbus.

De bestverkochte borden bij jouwnaambord.nl zijn zeker de weerbestendige plexiglas en aluminium borden.

Kies de positie.

Kies een positie waar het bord dag en nacht, en het hele jaar door, goed te zien is. 'Je moet tijdens de zomermaanden controleren of de locatie niet wordt verduisterd door planten', zegt interieurontwerper Natasja Heddes, die samenwerkt met bedrijven en particuliere klanten die hun buitenruimte upgraden. 'Bovendien, als het om borden op laag niveau gaat, zoals een naam en nummer op een opritpaal, zorg er dan voor dat het groot genoeg is om gezien te worden.'

Bedrijfsbord.

Groter is bijna altijd beter als het gaat om bedrijfsborden, maar zorg ervoor dat de grootte van uw bord in evenwicht is met de verhoudingen van uw eigendom. Denk ook aan verlichting. Vraag een voldoende gekwalificeerde elektricien om verlichting rond het bord te plaatsen, zodat het kan worden verlicht in het donker of bij bewolkt weer.

Ideeën voor huisborden.

Vastgelopen voor een ontwerp? Kies een stijl uit de bouwperiode van uw huis. Een ouder eigendom, zoals jaren 30 stijl, zal worden verbeterd door traditionele materialen zoals messing of emaille.

Natuurlijke materialen zoals Belgisch hardsteen geven de gevel van moderne woningen extra aandacht. Aan hardsteen kunnen details in reliëf worden toegevoegd, zodat letters en cijfers opvallen aan het oppervlak in plaats van gegraveerd te worden.

Of kies voor een ultramodern plexiglas of acrylaat. Deze materialen kunnen er sensationeel uitzien als ze iets van de muur 'zweven'. Aluminium, geborsteld rvs of cortenstaal zien er ook opvallend uit op moderne woningen. Het nummer en de naam kunnen worden geprint, gegraveerd of lasergesneden afhankelijk van het gekozen materiaal.

Uw ontwerp kan ook de naam van uw huis weerspiegelen, als die er is. Als je bijvoorbeeld in Boszicht woont, wil je misschien een bomenmotief opnemen in een mooi houten bord in boomstam vorm zoals dit voorbeeld.

Hoewel het zinvol is om een ​​passend materiaal te kiezen, moet u ervoor zorgen dat het voldoende contrast biedt met de achtergrond, anders zal het naambord niet opvallen en moeilijk te zien zijn.

Als je het niet zeker weet, is gelaserd leisteen een 'tijdloze en elegante keuze'. En de meeste lettertypen op leisteen zullen er sensationeel uitzien, vooral gelaserd om contrast te bieden. Kies altijd voor gelaserd in plaats van bedrukt. Bedrukte borden kunnen er zelfgemaakt uitzien.

Hoe kies je de juiste maat?

Er is echt geen 'one size fits all' voor een naambord. Elke woning is individueel. Hoe uw bord er in uw situatie uitziet, wordt beïnvloed door specifieke omgevingskenmerken. Planten en bomen, de positie en hoek van paden en opritten, zelfs lantaarnpalen en bovengrondse kabels kunnen allemaal de visuele aantrekkingskracht van het bord beïnvloeden.

Het beste advies is om de ruimte op te meten waar u het bord wilt plaatsen en een stuk papier uit te knippen dat past. Experimenteer met verschillende stijlen en lettertypen en probeer ze allemaal uit om te zien hoe ze eruitzien door ze met plakband aan de muur te bevestigen. Bekijk het bord vanuit alle hoeken en vanaf het midden van de weg. De buren trekken misschien een wenkbrauw op, maar het moet duidelijk, zichtbaar en niet 'verloren' zijn in de algehele voorgevel van uw huis.

Onthoud dat het bord niet langwerpig of vierkant hoeft te zijn. Sommige huizen passen bij een ovaal of cirkelvormig ontwerp, maar achthoeken en andere complexe vormen raad ik af.

Feiten over lettertypen.

Tenzij u een grafisch ontwerper bent, is uw kennis van lettertypen en typografie (de kunst van het ordenen van letters) waarschijnlijk vrij eenvoudig. De enorme keuze aan lettertypen is overweldigend - en het maken van de verkeerde keuze kan een kostbare fout zijn - dus het loont de moeite om eerst een paar basisregels te begrijpen.

Lettertypen zijn onderverdeeld in twee typen: schreef en schreefloos. Serif-lettertypen kunnen krullen, rollen en haken aan het einde van letters hebben. Populaire voorbeelden zijn Garamond, Georgia en Times Roman. Ze voelen 'zachter' en emotioneler aan. Sterk gedefinieerde schreefloze lettertypen, zoals Helvetica, Futura en Arial, hebben dergelijke verfraaiingen niet.

Je moet beginnen met het kennen van je huis. Als je het geluk hebt om in een prachtig art-decohuis te wonen dat alle architectonische kenmerken van bijvoorbeeld het art-decotijdperk heeft, dan wil je een lettertype van hetzelfde soort kiezen, zoals Gatsby of Broadway. Je wilt niet gaan voor een gewoon lettertype zoals Arial.

Vermijd in het algemeen cursief gedrukte en oversierlijke lettertypen die moeilijk van een afstand te lezen zijn. En kies je voor een sierlijk lettertype gebruik dan niet alleen kapitalen (hoofdletters). Hierdoor wordt de tekst onleesbaar. Kies voor maximale zichtbaarheid ook geen erg dunne of lichtgewicht versies van lettertypen.

Waar koop je een huisbord?
Er zijn talloze online bedrijven die op maat gemaakte huisborden aanbieden. Je zult ook lokale ambachtslieden en ambachtslieden vinden via sociale media of hun producten verkopen op Etsy of Notonthehighstreet.com. Op maat gemaakte borden zijn ook beschikbaar in de winkelstraat; Timpson, de allround thuisservice winkel, heeft een assortiment in winkels en online. Aan de bovenkant van de budgetschaal kunt u ook een steenhouwer vragen om een ​​huisbord voor u te maken. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en het type steen dat wordt gekozen.

Begin je onderzoek door voorbeelden te verzamelen van tekens die je bewondert - misschien kun je een Pinterest-bord maken. Misschien wilt u ook professioneel advies inwinnen bij een grafisch ontwerper. Dit kan met name belangrijk zijn als uw huis ongebruikelijk is of als u van plan bent een reeks buitenborden te plaatsen, bijvoorbeeld op de poort, muur en voordeur, die een coherente uitstraling vereisen.

Hoe u uw bord ophangt?

Er zijn veel manieren om uw naambord veilig te bevestigen. Het zal tot op zekere hoogte afhangen van het materiaal van het naambord. We hebben over het algemeen liever borden die blind op de muur worden bevestigd, zodat je geen schroeven of lelijke details ziet. Maar dit is niet altijd de beste optie omdat het verwijderen van een bord met blinde bevestiging wat lastiger is. Een bord met bijvoorbeeld rvs afstandhouders kan gemakkelijk verhuisd worden.

Pas bekeken

Gratis verzending binnen Nederland
Bevestigingsmateriaal meegeleverd