Image

Als je gaat verhuizen naar een andere plek komt er een heleboel bij kijken. Als je alles vooraf goed regelt kan verhuizen echter ook heel leuk zijn!


Er zijn veel dingen waar je aan moet denken. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, moet je bijvoorbeeld gaan zoeken naar een energieleverancier, telefoon en kabelaanbieder en misschien wel een hypotheek? Water heb je ook nodig in je nieuwe huis. Deze pagina is bedoelt om je een beetje op weg te helpen en je verder te wijzen op handige sites die je kunnen helpen bij het vooraf goed plannen van je verhuizing.

Voor het eerst op jezelf?

Als je voor het eerst naar een eigen huis gaat verhuizen is er een hele hoop te regelen. Meer nog dan wanneer je al zelfstandig in een woning zit. Als je in de sociale of particuliere huursector terecht komt is er een hoop te regelen van te voren. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven in een nieuwe gemeente, het zoeken naar energie, internet/kabel leveranciers. Maar ook de verhuizing zelf, ga je zelf sjouwen of laat je dat doen? En waar kun je dan terecht? Deze en vele andere vragen worden beantwoord op heel veel verschillende sites die advies en tips geven. Ik heb er een aantal voor je verzameld.

Een gratis checklist verhuizen:

checklist verhuizen pdf formaat

checklist verhuizen word formaat

Voor het kiezen van een energieleverancier zijn er diverse vergelijkingssites om te zien welke aanbieder op je nieuwe adres het meest aantrekkelijk is.

energieleveranciers vergelijken
gas en licht vergelijk
consumentenbond energievergelijker

Voor het kiezen van internet/televisie/kabel kun je terecht op:

Internet, tv & bellen vergelijken
adsl/kabel vergelijker

internetproviders vergelijken
overstappen internet aanbieders

Jezelf aanmelden en informatie over de nieuwe gemeente waar je gaat wonen:

online gemeentegidsen
online gemeentegidsen

Zoek het waterleidingbedrijf in je nieuwe woonplaats:

zoek je waterbedrijf

En dan zijn er nog een aantal overzichtsites over alle zaken die met verhuizen verband houden:

verhuisservice startpagina
Nibud kosten van verhuizen

Pas bekeken

Gratis verzending binnen Nederland
Bevestigingsmateriaal meegeleverd